Pensioenregeling aanbieden? Zo gedaan!

Als je je eerste medewerkers gaat aannemen is het vast wel eens voorbij gekomen, het pensioen. Wat zijn je verplichtingen als werkgever met betrekking tot pensioen voor je werknemers? En waar moet je precies op letten bij het kiezen van een goede pensioenregeling?

Om te beginnen is het belangrijk om te onderzoeken of jouw medewerkers onder een bedrijfstakpensioenfonds (bpf) vallen. Als dat het geval is, ben je verplicht om het bijbehorende pensioenfonds aan te bieden aan je medewerkers. Via dit overzicht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kun je eenvoudig checken of er voor jouw branche een verplichte pensioenregeling is. Ook kan het zijn dat bij cao is bepaald welk pensioen je voor je medewerker moet aanbieden.

“Je bent verantwoordelijk voor de juiste informatievoorziening van je medewerkers ten overstaande van hun pensioen.”

Wanneer is een pensioenregeling niet verplicht?

Is er geen sprake is van een verplicht gestelde bedrijfstakpensioenfonds of cao, waarin een specifieke pensioenregeling is opgenomen? Dan ben je niet verplicht om een pensioenregeling aan te bieden aan je medewerkers. De overheid biedt tenslotte al een basispensioen aan iedereen die in Nederland heeft gewoond of gewerkt: de AOW. Desondanks getuigd het van goed werkgeverschap om je medewerkers een aanvullend pensioen te bieden. Het wordt dan ook door veel medewerkers als een belangrijke primaire arbeidsvoorwaarde gezien.

Pensioenfonds of pensioenverzekeraar

Grote ondernemingen hebben vaak een eigen ondernemingspensioenfonds, exclusief voor hun eigen medewerkers. Dit is voor een mkb-ondernemer echter niet uitvoerbaar. Je kunt er als mkb’er het beste voor kiezen om je aan te sluiten bij een algemeen pensioenfonds of een pensioenverzekering af te sluiten bij een pensioenverzekeraar. Evenals bij een pensioenfonds, int een pensioenverzekeraar premie waarmee belegd word. Met de waarde van de beleggingen betalen ze de uit te betalen pensioenen.

Let wel, er bestaan grote verschillen tussen de hoogte van de te betalen premies, de zekerheden van de pensioenuitkeringen en de regelingen die fondsen en verzekeraars aanbieden. Lees je dus goed in en vergelijk verschillende offertes.

Wel of geen eigen bijdrage van je medewerkers?

Het is gebruikelijk dat je medewerkers zelf ook een gedeelte van de pensioenpremie betalen, ook wel de pensioenbijdrage genoemd. Dit kun je inhouden op het salaris. Zo merkt de medewerker er eigenlijk vrij weinig van en is hij toch zeker van een pensioenopbouw. Als er sprake is van een verplichte aansluiting bij een pensioenfonds is de eigen bijdrage van de medewerker aan de pensioenpremie ook bepaald. Als dit niet het geval is kies je zelf een percentage. Gebruikelijk is dan dat de medewerker tussen de 30 en 50 procent van de premie zelf bijdraagt.

Zorgplicht

Afsluitend is het belangrijk dat je je zorgplicht als werkgever, met het oog op het pensioen voor je medewerkers, goed naleeft. Dit betekent dat jij verantwoordelijk bent voor de juiste informatievoorziening van je medewerkers ten overstaande van hun pensioen. Bij indiensttreding en uitdiensttreding én als er iets verandert, dien jij hen dit direct mede te delen. Het gaat immers over hún oudedag. Doe je dit niet, dan kun je in gebreke worden gesteld en dat wil je natuurlijk liever niet.

Indien je als onderneming niet verplicht bent een pensioenregeling te volgen, maar je toch een pensioenregeling voor je medewerker wenst, zorg dan dat je goed voorbereid je keuze maakt voor een pensioenregeling voor je medewerkers. Het is verstandig om een expert hierbij te betrekken. Neem bijvoorbeeld een pensioenadviseur in de arm.

Als je je loonadministratie uitbesteed, bijvoorbeeld via Numbr, dan worden alle administratieve zaken voor het pensioen van je medewerkers goed voor je geregeld. Je hebt zo nergens meer omkijken naar. Vrijblijvend verder praten? Maak een afspraak.

Nieuwsbrief

Ontvang de laatste blogs als eerste in je mailbox.

We sturen je geen reclame.

Meest gelezen artikelen

Je loonadministratie
zorgeloos uitbesteden?