Eerste hulp bij starten van een bedrijf.

Ondernemen wordt wel eens vergeleken met het maken van een puzzel. Maar wat als je startende ondernemer bent en de doos van de puzzel net openmaakt? Bij welk puzzelstukje begin je? Je kunt hier natuurlijk lang over nadenken, opties uitwerken, maar uiteindelijk moet je een stukje kiezen en gewoon beginnen. Om het jou een stukje makkelijker te maken geven we je graag enkele tips.

Maak het makkelijker om je puzzel te leggen. Neem de tijd om een plan van aanpak te maken voor bijvoorbeeld het komende jaar. Deel je plan op in periodes en maak voor iedere periode duidelijke en realistische doelen. Naast dat je dan een duidelijk plan hebt, helpt het behalen van doelen, hoe klein ze ook zijn, motiverend en geven ze vertrouwen om door te zetten.

Je verhoogt je slagingskans ook door van tevoren een financieel plan te schrijven. Denk hierbij vooral goed na hoe je inkomsten gaat realiseren en met welke kosten je bedrijf te maken heeft. Nog belangrijker, wat levert jou dit uiteindelijk op en zijn je plannen haalbaar? Dit leg je vast in een begroting. Hoe je die maakt lees je in dit artikel dat we eerder schreven over begroten en budgetteren als ondernemer.

Als laatste de rechtsvorm. Elke rechtsvorm heeft zijn voor- en nadelen. De ondernemingsvorm die je kiest heeft onder meer gevolgen voor de aansprakelijkheid van de organisatie en bepaalde belastingverplichtingen. Veruit de meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak of vof, maar andere rechtsvormen zijn uiteraard ook mogelijk.

“Een goed plan is belangrijk als je start met je eigen bedrijf. Je hebt zo een duidelijk doel voor ogen, wat helpt bij het uitstippelen van de weg ernaartoe.”

De boekhouding

Misschien wel de minst leuke taak als ondernemer, maar ook als startende ondernemer is het belangrijk om je administratie vanaf dag één goed op orde te hebben. Het is niet alleen wettelijk verplicht om een administratie bij te houden, maar het geeft jou als ondernemer ook continu een goed overzicht over de financiële positie van je onderneming. De administratie is jouw stuurmiddel als ondernemer. Denk ook erover na of je de administratie zelf wilt doen of dat je deze liever uitbesteed. Een goede boekhouder verdient zich over het algemeen zelf terug.  Bij Numbr snappen we dat er als startende ondernemer veel op je af komt. Daarom hebben we een speciaal tarief voor starters. Als je als bedrijf korter dan een jaar ingeschreven staat profiteer je gedurende het eerste jaar van 10% korting op het reguliere maandtarief. Klik hier voor meer informatie over onze pakketten.

Voldoe je aan alle wettelijke eisen?

Om ondernemer te worden hoef je in beginsel geen speciale diploma’s te hebben. Echter, als je als ondernemer een beroep uitoefent dat volgens de wet een beschermd beroep is, is een diploma, getuigschrift of inschrijving bij een bepaalde beroepsvereniging wel verplicht. Daarnaast is het goed om te controleren of je voldoet aan alle wetten en regelgeving voor het uitvoeren van je bedrijfsactiviteiten. Hiervoor kun je het beste informatie opvragen bij je eigen gemeente.

Conclusie

Een gedegen plan is belangrijk wanneer je besluit om je eigen onderneming te starten. Wil je vrijblijvend eens doorpraten over hoe jij dit kunt aanpakken? Plan dan een vrijblijvende afspraak in middels de knop onder deze post. We helpen je graag op weg.

Nieuwsbrief

Ontvang de laatste blogs als eerste in je mailbox.

We sturen je geen reclame.

Meest gelezen artikelen

Vrijblijvend eens doorpraten
over je bedrijf?