Profiteer van 3 maanden 20% korting!
Vraag direct een offerte aan.

Wat kost een boekhouder precies?​

Misschien wel de meest gestelde vraag; wat kost een boekhouder? We leggen je graag uit hoe de kosten van een boekhouder zijn opgebouwd en wat het uitbesteden van je boekhouding je oplevert.

De kosten boekhouder hangen van veel factoren af. Hoe lever jij bijvoorbeeld de boekhouding aan? En heb je daarnaast ook advies nodig van je boekhouder of heb je daar juist geen behoefte aan? En niet onbelangrijk, stelt je boekhouder ook een jaarrekening samen en dient deze alle aangiften in? Allemaal zaken die belangrijk zijn bij het bepalen van de hoogte van jouw boekhoudkosten. Je zult begrijpen dat wanneer jij zelf de bonnetjes inboekt en er geen jaarrekening wordt opgesteld er al flink op je boekhoudkosten bespaard kan worden.

Daarnaast brengt de ene boekhouder voor ieder telefoontje iets in rekening, terwijl de ander dit niet in rekening brengt. Maak dus vooral goede afspraken met je boekhouder. Bij Numbr werken we met vaste maandbedragen, zonder nacalculatie. We brengen dus geen kosten in rekening wanneer je advies nodig hebt, iets met je adviseur wilt bespreken of vragen hebt.

“Maak vooral goede afspraken met je boekhouder. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. “

Kosten boekhouder zzp

Voor een eenmanszaak ben je gemiddeld tussen de 900 en 1500 euro per jaar kwijt aan boekhoudkosten. De meeste boekhouders hanteren dan een all-in tarief voor de gehele boekhouding inclusief aangiftes en jaarcijfers. Maar incidentele advisering (zoals financiering, fiscale advisering, investeringen, subsidie aanvragen, etc.) wordt meestal niet inbegrepen in dit tarief. Verder zien we dat de boekhoudkosten per regio erg verschillen. In Amsterdam betaal je aan boekhoudkosten bijvoorbeeld veel meer dan in Heerlen. Maar ook betaal je vaak meer naarmate het kantoor meer personeel in dienst heeft en het opleidingsniveau van de medewerkers bij het boekhoudkantoor van hoger niveau is.

Kosten boekhouder vof en bv

Bij een vof zit je al snel op 1400-2000 euro per jaar aan boekhoudkosten, maar dit kan oplopen tot 2500 euro. Hoe meer personeel en hoe meer facturen, hoe hoger de kosten. Maar ook hier zijn er regionaal grote verschillen.

Als ondernemer met een bv ben je verplicht om een jaarrekening op te laten stellen, waardoor de boekhoudkosten vaak wat hoger zijn. Voor een kleine bv met relatief weinig personeel betaal je gemiddeld 2500 tot 3000 euro per jaar. Wanneer we kijken naar een bv onderneming met 15 man personeel en 10 miljoen omzet, dan loopt dit uiteraard verder op. Dan zijn je boekhoudkosten namelijk gemiddeld 7500 euro per jaar. Daar komt bij dat een grote bv onderneming vaker de keuze maakt om een accountant in te schakelen. Hierdoor lopen de kosten, vaak onnodig, nog verder op. Weten of je een boekhouder of accountant nodig hebt? We leggen het je graag uit.

Benieuwd naar de kosten van een Numbr boekhouder?

Wat de kosten van een boekhouder zijn voor jouw onderneming hangt dus van veel factoren af,  maar de bedragen op deze pagina geven je een goede indicatie. Wil je vrijblijvend doorpraten over jouw onderneming en kijken of de dienstverlening van Numbr bij jou en je onderneming past? Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak. 

Vond je dit een interessant artikel en wil je meer weten? Kijk dan hier voor meer artikelen met waardevolle informatie voor ondernemers.

Meer artikelen
Wat klanten zeggen

Jouw maandbedrag berekenen?

Vraag een offerte aan.

Vraag een offerte aan.

Gelukt!

Het formulier is succesvol verstuurd en zal worden verwerkt. Bedankt.

Afspraak gepland!

Je afspraak is succesvol ingepland. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging.

Betaling gelukt!

Je betaling is succesvol afgerond en zal worden verwerkt. Bedankt.