Profiteer van 3 maanden 20% korting!
Vraag direct een offerte aan.

5 redenen om je boekhouding uit te besteden.

Als ondernemer heb je het razend druk. Je wilt kwaliteit en service bieden en ook nog eens verantwoord ondernemen. Natuurlijk wil je doen waar je goed in bent, maar je zult tijd vrij moeten maken voor bijvoorbeeld de administratie. Wanneer je de boekhouding niet op orde hebt, mis je overzicht en bestaat de kans dat je verkeerde gegevens doorgeeft aan de Belastingdienst.

Heb je je aangifte te laat ingediend? Dat kan natuurlijk gebeuren. Helaas houdt de Belastingdienst hier geen rekening mee en een boete belandt in jouw brievenbus. Een goede boekhouding vraagt tijd, kennis en inzicht. Het uitbesteden van jouw boekhouding is daarom een goed idee. Dit scheelt je tijd en geld en bovendien brengt het nog andere voordelen mee. Hieronder vind je 5 redenen om je boekhouding uit te besteden.

“Het uitbesteden van de boekhouding is voor elke ondernemer een aanwinst. Hierdoor kun je al je tijd, energie en geld investeren in jouw bedrijf.”

1. Inzicht in de financiën

Het is fijn om te weten welke winst je bedrijf maakt. Of hoeveel werkkapitaal je hebt om te investeren. Een financieel overzicht zorgt ervoor dat je keuzes maakt die financieel verantwoord zijn. Daarnaast ben je je meer bewust van de impact van uitgaven op de winst. Een duidelijk overzicht van de inkomsten en uitgaven kan bijvoorbeeld ook laten zien of jouw uurtarief wel winstgevend genoeg is. Een boekhouder helpt je om de financiën op orde te krijgen en kan je veel inzicht geven in de bedrijfsvoering. Zo hoef je zelf niet meer aan de slag met bonnetjes en Excel-sheets: de boekhouder maakt een overzicht waarop je precies kunt zien hoe je ervoor staat.

2. Jouw administratie klopt

Ben je vaak tot in de late uren aan het rekenen om de administratie kloppend te krijgen? Met de hulp van je boekhouder is dat niet meer nodig. Je levert alleen digitale bonnetjes en facturen aan, de boekhouder doet de rest. Omdat een boekhouder gespecialiseerd is in het bijhouden van de administratie en kennis heeft van wet- en regelgeving, weet je zeker dat jouw bedrijfsadministratie klopt. Nu hoef je dus zelf niet meer aan de slag in Excel en ook het invullen van een online boekhoudprogramma is verleden tijd. De boekhouder zorgt dat alle bonnetjes en facturen netjes verwerkt worden. Daarnaast kun je 24/7 de boekhouding online bekijken. En het is zelfs mogelijk om via het programma van je boekhouder zelf facturen aan te maken. Deze rekeningen verstuur je vervolgens gemakkelijk naar je klanten. Wel zo professioneel.

3. Profiteren van belastingvoordelen

Voor ondernemers zijn er veel belastingvoordelen. Vaak meer dan je zou verwachten. Je boekhouder weet precies welke belastingvoordelen er zijn en welke belastingvoordelen voor jou gunstig zijn. De meest bekende belastingvoordelen zijn de zelfstandigen- en startersaftrek. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Jouw boekhouder weet precies hoe je aan deze voorwaarden kunt voldoen en hoe je profiteert van deze belastingvoordelen. Laat je vooral goed voorlichten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. De boekhouder kan je hierbij helpen, maar ook de Belastingdienst denkt graag met je mee.

4. Professioneel advies zodat je bedrijf groeit

Naast inzicht geven in de financiën, kan een boekhouder je eveneens tips geven om jouw bedrijf te laten groeien. Behalve kennis van zakelijke wet- en regelgeving, weet de boekhouder hoe je jouw bedrijf nog winstgevender maakt. Een boekhouder kan je bijvoorbeeld adviseren over het uurtarief, de verkoopprijs en hoe je door een kleine aanpassing hierin de omzet verhoogt. Jouw boekhouder helpt je graag bij het uitzetten van een financiële koers. Daarom kan het advies van een boekhouder erg waardevol zijn voor de toekomst van jouw bedrijf.

5. Tijdsbesparing

Financieel overzicht, een administratie die klopt, profiteren van belastingvoordelen en gratis advies om jouw bedrijf te laten groeien…. Zaken die ervoor zorgen dat je meer tijd overhoudt om te ondernemen. Je hoeft je namelijk niet meer druk te maken over de boekhouding, deze is al op orde. De enige 2 dingen die je wel moet doen, zijn het betalen van belasting en het doen van de dingen waar je goed in bent binnen jouw bedrijf. En soms nog even een factuur maken en versturen. Zorg wel dat je bonnetjes meteen doorstuurt naar jouw boekhouder, dan hoef je die niet meer te bewaren. Scheelt behalve tijd ook opslagruimte.

Begin vandaag met het op orde brengen van je boekhouding

Het uitbesteden van de boekhouding is voor elke ondernemer een aanwinst. Hierdoor kun je al je tijd, energie en geld investeren in jouw bedrijf. Neem snel contact op met de boekhouders van Numbr, dan heb je in no-time alle tijd om te ondernemen! 

Vond je dit een interessant artikel en wil je meer weten? Kijk dan hier voor meer artikelen met waardevolle informatie voor ondernemers.

Meer artikelen
Wat klanten zeggen

Je boekhouding uitbesteden?

Vraag een offerte aan.

Vraag een offerte aan.

Gelukt!

Het formulier is succesvol verstuurd en zal worden verwerkt. Bedankt.

Afspraak gepland!

Je afspraak is succesvol ingepland. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging.

Betaling gelukt!

Je betaling is succesvol afgerond en zal worden verwerkt. Bedankt.